Landshövding Lena Sommestad
Landshövding Lena Sommestad höll i ett inledningstal. Arkivbild.

Tema på Högskolan: hållbarhetsfrågor

2:58 min

För fjärde året i rad bjuder Högskolan i Halmstad in till konferensen Hållbart Ledarskap med seminarier, dialog och nätverkande.

Parul Sharma, som är rektor för The Academy of Human Rights in Business, utbildar företag i hållbarhetsfrågor och tycker att det finns en nytta för hållbarhet även hos halländska företag.

– Nyttan finns alltid, det handlar om att företagsledaren är öppen för ett förändringsarbete, säger hon.

Alan AtKisson, som är senior hållbarhetsrådgivare, tar upp de 17 mål som FN kommit fram till för att definiera hållbarhet.

–  De globala målen som är allt ifrån miljö till mänskliga rättigheter, säger Alan AtKisson.

– Hållbart ledarskap handlar om ledarskap som kan utgå ifrån hållbar utveckling och ha det som motto i sin verksamhet, säger Parul Sharma.

Hallands landshövding Lena Sommestad höll inledningstal och tog upp att det är ett helt nytt sätt att tänka genom hållbart ledarskap.

– Vi talar ofta om miljö men nu pratar vi också om människor, hur producerar vi och bygger framgång utan att exploatera miljö och människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista