Evelina Tovek hoppar i Gothenburg Horse Show 2017.
Evelina Tovek hoppar i Elmia Scandinavian horseshow i Jönköping i helgen. Så här såg det ut i Gothenburg Horse Show 2017. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges radio

Experten: Evelina Tovek har alla möjligheter

3:27 min

Hallands ryttartalang tävlar i Elmia Scandinavian Horseshow i helgen. En stjärna som är på god väg att etablera sig bland eliten, enligt Radiosportens expertkommentator Maria Gretzer.

Hoppryttaren Evelina Tovek från Ätran väcker mångas nyfikenhet inför helgens ridsporttävling i Jönköping. Radiosportens expertkommentator inom ridsport, Maria Gretzer jämför henne med Sveriges hoppryttarelit.

– Hon rider på samma nivå och har haft framgångar på den nivån, speciellt i år. Sen är de ryttare som har så mycket rutin jämnare än så länge. Det handlar väldigt mycket om erfarenhet så hon kan kanske inte riktigt räkna sig som det översta gänget än, men hon är verkligen på god väg.

Vad säger du om hennes kapacitet och styrkor som hoppare?

– Hon har verkligen utvecklats enormt sen hon har börjat ta hjälp av Henrik von Eckermann och nu är hon baserad nere i Tyskland i hans stall. Jag tror att Henrik har gjort ett fantastiskt jobb med Evelina och sen är det ett riktigt bra krut i henne att kunna ta till sig det på relativt kort tid.

I helgens tävlingar deltar hela EM-laget och flera utländska stjärnor.

– Det är inte bara att åka hit och hämta rosetterna, utan det blir en bra fajt om det hela, säger Maria Gretzer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".