kungsbacka stadshus
Foto: Sara Hector/Sveriges Radio

Kommunanställd hotad på jobbet

2:04 min

En kommunanställd i Kungsbacka har fått ett brev innehållande hot och kränkningar. Brevet har skickats anonymt men tros ha kommit från någon på arbetsplatsen.

I onsdags fick en kommunanställd på förvaltningen för Service och fastigheter i Kungsbacka ett brev innehållande hot och kränkningar. Händelsen har polisanmälts.

Vem som skickade brevet är oklart, men enligt fastighetschef för förvaltningen för Service, Ulrika Granfors, tros det ha kommit från en annan anställd.

– Vi har anledning att tro att det kommit internt men eftersom det är anonymt så vet vi inte från vem, säger hon.

Utöver att polisanmäla händelsen så har Ulrika Granfors haft ett möte med sina medararbete.

– Jag ser jätteallvarligt på det som hänt. Det strider fullständigt mot den kultur som vi vill ha i kommunen och den nolltolerans som vi står för, och då känner jag att jag måste agera som chef och vill att alla mina medarbetare ställer upp och hjälper till. Att vi hjälper varandra att bygga en arbetsplatskultur där man tar hand om varandra.

Har ni haft problem med arbetsplatskulturen tidigare?

– Absolut inte hot i brevform men jag tycker att vi behöver förbättra vår arbetsplatskultur där man inte utsätter varandra för kränkningar.

Hur ser du på arbetsplasten idag?

– I de allra flesta fall så är den bra. De allra flesta har roligt på jobbet och gör ett gott jobb, men jag vill säkerställa att det inte finns någon som känner sig utsatt för kränkningar och om man gör det så ska man veta var man vänder sig

Den person som mottog de hotfulla brevet har erbjudits stöd via sin chef, företagshälsovård och facket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista