Hans-Arne Hansson.
I helgen gick säsongens sista bilbingo i Oskarström av stapeln. Hans-Arne Hansson har varit utropare för bilbingon i 25 år. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Säsongens sista bilbingo i Oskarström

4:07 min

I helgen gick säsongens sista bilbingo av stapeln. Där gjorde Hans-Arne Hansson förmodligen sin sista bingo efter 25 år som utropare.

När bilbingon arrangeras i Oskarström brukar drygt 200 bilar stå redo på den stora parkeringen. Säsongens sista bilbingo var inget undantag.

– Vi har spelat bingo 31 lördagar i år. Vi är de enda som kan köra så långt in på året tack vare att vi har ljuset på eftermiddagen och inte behöver någon belysning, säger Hans-Arne Hansson.

Hans-Arne har varit utropare för bilbingon sedan den startade 1992. När han blickar ut över havet av bilar som står redo för säsongens sista bingo blir han glad.

– Det är underbart att se så många bilar och människorna som kommer hit och är glada. De hoppas på vinsten allihopa.

Det har gått 25 år sedan Hans-Arne tackade ja till att vara utropare. Han berättar att han har räknat på hur många nummer han har ropat sedan starten.

– Jag kom fram till att det är cirka 850 rop en lördag och sen repeterar vi dem också och det innebär att det är 1700 rop en lördag.

På de här 25 åren som jag har ropat har jag räknat efter och det är cirka en halv miljon nummer som jag har ropat på den tiden.

Men det är inte siffrorna som gjort att Hans-Arnes har valt att fortsätta sin karriär som bingoutropare under så många år.

– Jag träffar så många trevliga spelare och det gör mig mycket glad.

Hur skulle du beskriva bilbingo?

– Det är spänningen i det hela. Att de ska få de rätta siffrorna och kunna tuta att de har vunnit en summa pengar.

Redan förra året funderade Hans-Arne på att avsluta sin karriär som bingoutropare och i år har han sagt att lördagens bingo blir hans sista som utropare.

– I fjol hade Oskarström bara en ropare kvar och då sa jag att då ställer jag upp ett år till.

Det verkar dock inte som att han helt har bestämt sig för att sluta.

– Hur det blir till våren vet jag inte. En person sa till mig att de ska öka pensionsåldern nu så att jag inte ska gå i pension från bilbingon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista