Bandy Allsvenskan Södra Frillesås-Blåsut.
Arkivbild. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio.

Bandypremiär skjuts upp – finns ingen is

2:44 min

Den allsvenska premiären i bandy mellan IFK Kungälv och Frillesås BK som skulle spelats på lördag skjuts upp eftersom det inte finns någon spelbar is på Skarpe Nord.

Bandypremiären för Hallandslaget Frillesås BK skjuts upp. Frillesås skulle spelat säsongens första match på lördag, borta mot IFK Kungälv, men eftersom det inte finns någon spelbar is på Skarpe Nord skjuts matchen upp.

– Det är det klassiska västkustvädret som ställer till det, säger Frillesås BKs ordförande Lars-Johan Svanström.

Det milda vädret är något bandyföreningarna på västkusten haft problem med i flera år, och IFK Kungälv hoppas att framöver kunna få en inomhushall för att komma tillrätta med problemet.

Men det är inte bara vädret som ställer till det för Frillesås BK. På lagets hemmaplan, Sjöaremossen, finns ett annat problem också.

– Vi kan inte spola när det är plusgrader. Men hade vi kunnat spola hade det ändå inte löst sig, för just nu håller de på att byta ett elskåp på Sjöaremossen, hela denna veckan. Så all ström är bruten, säger Lars-Johan Svanström.

Någon ny tid för matchen mellan IFK Kungälv och Frillesås var under måndagsmorgonen inte bestämd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista