Kvinna iklädd blommig blus sitter i sitt kök.
Maggan Andersson är en av P4 Hallands mest trogna lyssnare. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio.
P4 Halland 40 år

Maggan – en av P4 Hallands mesta lyssnare

3:22 min

Maggan Andersson från Kungsbacka är kanske P4 Hallands mesta lyssnare. Hon delar med sig av sina bästa minnen från de senaste åren.

I Kungsbacka bor Maggan Andersson, och hon är en av P4 Hallands allra mesta lyssnare. Hon har lyssnat troget i 30 år. 

– Det började när vi bodde i Fjärås, jag och min man. Då ringde jag till Radio Halland och då var det Anna Carlsson och Per Scholander som hade morgonprogrammet, säger hon.

Jag ville ringa, och kom fram och hade mycket trevligt med alla bra programmen. Det är likadant nu! Det är därför jag ringer, för jag tycker ni gör bra program. 

Hur var det att lyssna på Radio Halland i slutet av 80-talet? 

– Det var bra på den tiden. Man pratade och man ringde och fick önska skivor och gratulera sina vänner på födelsedagen. Det var bra redan då! 

Maggan Andersson har ett digert Radio Halland-arkiv, med hälsningar från medarbetare från P4 Halland. Speciellt minns Maggan när hon ringde in och berättade hur mycket hon tyckte om Fjärås, där hon bodde då. 

– Vi trivdes väldigt bra och tyckte väldigt mycket om Fjärås. Jag berättade om Fjärås Bräcka, och Lyngern. Och då hade jag vunnit tävlingen! Fjärås blev omnämnt – för det är vackert där! Och trivsamt! 

Vad tror du om framtiden? 

– Jag önskar att ni finns kvar som ni är nu, en lång tid framöver. Jag tror säkerligen att det kommer gå bra! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".