En kvinna i 30-årsåldern har hittats död utanför Falkenberg.
Kvinnan hittades död den 5 oktober förra året. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Uppmärksammat dödsfall utreds igen

3:10 min

Förra veckan togs det uppmärksammade dödsfallet på en gård utanför Falkenberg förra året upp i SVT:s Veckans brott. Nu meddelar polisen att man öppnar utredningen igen.

– Det blev tydligt i och med Veckans Brott att familjen inte tycker tycker att vi har hanterat deras dotters död på ett professionellt sätt. Därför har vi beslutat att återuppta utredningen, säger chefen för den regionala utredningsenheten i region Väst, Helena Trolläng, till P4 Halland.

Det är lite mer än ett år sedan som kvinnan hittades död utanför en gård i Falkenberg. Händelsen utreddes inledningsvis som ett mord men polisen slog snabbt fast att det rörde sig om ett olycksfall, något som har fått stark kritik från kvinnans familj.

Förra veckan riktades ytterligare kritik mot utredningen när SVT:s Veckans Brott berättade att blodstänk på platsen där kvinnan hittades aldrig analyserats.

– Man borde definitivt fortsätta att utreda. Det finns massor som är obesvarat, sa professorn i kriminologi, Leif GW Persson i programmet.

Nu kommer alltså beskedet att utredningen återupptas och enligt polisen har en ny teknisk undersökning genomförts. Arbetet kommer nu skötas av regionala poliser istället för anställda inom Hallandspolisen.

– Som regel så utreds brott av områdespolisen men efter som vi öppnar det här fallet igen är det viktigt att det görs med nya ögon, säger Helena Trolläng.

Hallands Nyheter var först med att rapportera om nyheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista