Carina Johansson står leendes bredvid en färgglad tavla.
Carina Johansson har inget minne av själva direktsändningen. "Jag var helt inne i min förlossning", säger hon. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio.
P4 Halland 40 år

Lyssnarna fick höra Carinas förlossning

3:29 min

Carina Johansson hade inte bara barnmorskor i rummet när hon förlöste sin son. Med fanns också P4 Hallands reporter Ann Jornéus.

– Själva förlossningen är starkt bevarad, men det här med direktsändningen förstod jag inte förrän efteråt, säger Carina Johansson.

Det var när P4 Hallands reporter Ann Jornéus var på plats på BB i Halmstad för att göra ett reportage om den babyboom som pågick i Sverige i slutet på 80-talet, som hon träffade Carina Johansson. De kom överens om att sända hennes förlossning om den inträffade mellan kl 17 och 18 på kvällen, det vill säga sändningstid.

– Jag minns väl när det började att sköterskorna öppnade dörren och skrek att det var dags och att du då kom springades in i rummet, säger Carina Johansson till P4 Hallands reporter Ann Jornéus.

Det är inte många som har en direktsänd födsel på meritlistan. Vad har det betytt för familjen?

– Jag tror faktisk att det har varit mer speciellt för alla andra. Att man kände någon som hade varit med om det.

Var det mycket snack efteråt?

– Det kom frågor om hur det var, hur det kändes. Men jag kände ingenting för jag var helt inne i min förlossning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista