Hilda Blomberg.
Hilda Blomberg. Foto: Privat.

Större nyfikenhet på veganism

4:05 min

Det är World Vegan Day och Hilda Blomberg gästade P4 Halland. Hon tycker att det finns mindre agg och mer nyfikenhet mot veganer idag jämfört med hur det var förr.

– Jag har nog haft turen och bara träffa trevliga människor i livet. Men jag vet att många blir attackerade även av sin familj. Jag har mött nyfikna, ibland oroliga men snälla människa, säger Hilda Blomberg som är vegansk bloggare och snart hälsopedagog.

Sticker veganer ut mindre 2017 när det finns så många olika dieter och kosthållningar?

– Det finns en större nyfikenhet och fler människor som inte tycker att man är en knäppgök. Det blir en dominoeffekt när fler tar steget att bli vegan och då blir ännu fler nyfikna. Men det finns fortfarande många som blir väldigt upprörda och aggressiva.

Du ska bli hälsopedagog, hur gifter det sig med veganism?

– Som vegan behöver man vara intresserad av kost och medveten på vad man behöver få i sig. Till exempel B12 som är svårt att få i sig. När man är vegan är man det för djuren, det är inte nödvändigtvis så att det är bättre med veganmat för miljön eller hälsan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".