Katten Nisse trivs på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp.
1 av 3
Katten Nisse trivs på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp. Foto: Andreas Svensson/Sveriges radio
Katten Molle tillsammans med Kerstin och Klara.
2 av 3
Katten Molle tillsammans med Kerstin och Klara. Foto: Johan Albrektsson/Privat.
Marie Lundell på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp klappar på huskatten Nisse.
3 av 3
Marie Lundell på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp klappar på huskatten Nisse. Foto: Andreas Svensson/Sveriges radio

Katter tas omhand i affär och på äldreboende

4:37 min

I entrén till en mataffär huserar Molle och på äldreboendet Ekekullen bor Nisse. I Varberg har man tagit katterna till sina hjärtan.

Katten Molle är så flitig gäst på Ica Hajen i Varberg att han har en skylt där han brukar stå. Och han är en trevlig bekantskap för kunder och personal.

– Han brukar sitta där i flera timmar och vänta på att folk ska komma och klappa och bry sig om honom, säger kunden Sören som själv brukar stanna till hos Molle.

Molle har varit stadig gäst i butiksentrén i ett par år. Det är betydligt kortare än Nisse som för sju-åtta år sedan flyttade in på äldreboendet Ekekullen i Rolfstorp. Där har han blivit kvar till glädje för både boende och personal. 

– Ofta kommer han och lägger sig hos dem som inte mår så bra. Och så går har runt på alla avdelningarna och hälsar på pensionärerna, säger Marie Lundell som jobbar på Ekekullen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista