1 av 2
Rodevåg gjorde ett konstmål i matchen mot Häcken 2015.
2 av 2
Rodevåg gjorde ett konstmål i matchen mot Häcken 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Stefan Rodevåg slutar spela för FFF

2:35 min

Falkenbergs FFs Stefan Rodevåg slutar spela fotboll för klubben. P4 Halland minns framför allt ett mål Rodevåg gjorde som påminner om van Bastenmålet från 1988.

Stefan Rodevåg kom i början på 2000-talet till FF, och har prövat på att spela för andra klubbar, men snabbt kommit tillbaka igen. 

I Falkenbergs FF är han känd som den stora målskytten, och ett specifikt mål blev han väldigt hyllad för. Det var ett mål mot Häcken i Allsvenskan 2015 som liknas vid Marco van Basten-målet från 1988. 

– Det var ett hårt inlägg högt upp som han slog till på volley, och skruvade in det i målet, berättar Patric Ljunggren, sportansvarig på P4 Halland. 

Men annars har han gjort det svåra enkelt. 

– När andra spelare krånglar till det, gör Stefan Rodevåg det som är enkelt, säger Patric Ljunggren. 

Stefan Rodevåg har gjort över 100 mål för Falkenbergs FF. I år har han bara gjort ett mål – eftersom han inte fått så mycket speltid.

– Det är en fantastisk fotbollskarriär som är över, i alla fall på den här nivån, avslutar Patric Ljunggren. 

Stefan Rodevåg själv minns speciellt hur det var när FFF gick upp till Allsvenskan. 

– Det är många minnen man tar med sig härifrån. Bästa minnet är när vi gick upp i Allsvenskan. Det var ingen som trodde det på förhand. Det var en mäktig upplevelse. Det var också fantastiskt med tre år i Allsvenskan. Det hade jag kanske inte trott när jag kom tillbaka efter Örebrotiden, säger Stefan Rodevåg till klubbens hemsida.

Stefan Rodevåg har spelat 393 A-lagsmatcher och gjort 148 mål för Falkenbergs FF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista