Två ungdomar iklädd blå skjorta och svart hoodie står framför ett ljusgult hus.
Oliver Petersfeldt och Simon Ejbyfeldt. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Festen spårade ur – kom över 100 oinbjudna gäster

4:05 min

Oliver Petersfeldt och Simon Ejbyfeldt höll i en Halloweenfest som spårade ur – när det plötsligt dök upp 150–200 oinbjudna gäster.

– Det var tydligen någon på Facebook som hade sagt att de ägde huset och de hade bjudit in en massa personer, säger Simon Ejbyfeldt.

Oliver och Simon hade bjudit in 50 personer till Halloweenfesten – men istället dök det upp 150–200 personer. 

– Vi fick tillåtelse av föräldrarna att vi skulle ha runt 50 stycken i huset. Sen kom alla oinbjudna gäster, säger Oliver Petersfeldt.

Hur känns det när det plötsligt dyker upp massa oinbjudna gäster? 

– Vi blir oroliga. Vi hade en som höll vakt vid dörren, och vi blev oroliga när vi ser en folkmassa på 150 personer som går emot en känns det som att det blir bråk. Och det blev det också, säger Simon Ejbyfeldt.

Simon var snabb på att ringa polisen, och festen avslutades. 

Men nu, några dagar efter festen har både Simon och Oliver fått en hel del kritik för festen. Och Oliver skrev ett inlägg på Facebook, för han ville att allmänheten skulle få deras syn på saken.

– Inte bara vi, utan även våra föräldrar fick kritik för detta. Vi kunde inte gå till vår egen mathandel utan att bli ifrågasatta. Och jag kände att jag behövde sätta ner foten och skriva vårt perspektiv av kvällen, berättar Oliver. 

Om ni ska ge ett tips till någon som ska anordna en fest – vad skulle det vara? 

– Köp ett stort tält som ni kan slänga dagen efter, säger Oliver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista