dans.
Michaela Dahlin och Ida Larsson i dansnumret "The same". Foto: Privat.

Splittrad dansrutin tävlade i Sverigefinal

1:21 min

Dansarna Ida Larsson och Michaela Dahlin representerade Halland med sin egna koreografi i riksfinalen av tävlingen Skapa dans under lördagen.

Michaela Dahlin från Halmstad och Ida Larsson från Getinge vann Hallands regionfinal av koreografitävlingen Skapa dans i början av oktober. I helgen åkte de till Hallunda i Stockholm och tävlade i riksfinalen med sin koreografi "The same".

– Den handlar om att förlora och hitta sig själv. Jag och Michaela speglar samma person när vi dansar den. När vi började koreografera så tänkte vi mest på att vi ser ganska lika ut och då lekte vi med tanken på att spegla varandra vilket sedan ledde fram till att handla om att förlora och hitta sig själv, säger Ida Larsson.

Det blev ingen vinst i riksfinalen men erfarenheten var berikande.

– Det var hård konkurrens så vi var väldigt nöjda över att ha varit med. Det har gett mycket inom dansen. Det var också kul att få åka till Stockholm och visa upp sig och att få göra något annorlunda, säger Michaela.

– Jag har inte tävlat i dans förut så jag tar med mig jättemycket. Hur det är att tävla och skapa en koreografi som man sen visar för en jury och får feedback på det, säger Ida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".