busschauffören Martin Andreasson
Busschauffören Martin Andreasson. Arkivbild. Foto: Johan Tollgerdt/Sveriges Radio.

Busschaufför önskar väktare efter äggkastning

1:32 min

Linje 720 mot Kullavik har åter utsatts för äggkastning. Busschauffören Martin Andreasson vill sätta in väktare på bussarna under helger för att komma tillrätta med problemen.

– Man kan inte göra sitt jobb därute. Det går inte och det är otryggt ibland. Ibland är det jätteroligt och jättelugnt, men på lov och lönehelger kan det vara såhär. Jag vill ha väktare ombord, säger busschauffören och skyddsombudet Martin Andreasson. 

Anledningen är bland annat äggkastning mot bussen som han utsattes för senast nu i helgen.

Linje 720 mot Kullavik har tidigare drabbats av stökiga passagerare och äggkastning. Enligt Martin Andreasson har det varit lugnt sen i somras men nu är stökiga passagerare ett problem igen och han vill se att det sätts in väktare för att styra upp det.

Har du pratat med dina kollegor om problemet?

– Ja, de flesta tycker det är jättetråkigt. Oftast är det ju lugnt. Det är så tråkigt att det blossar upp under skollov och helger, säger Martin Andreasson.

Oftast är linje 720 mot Kullaviks hamn en underbar linje, enligt Martin Andreasson.

– Det är en helt underbar linje. De är hur glada som helst, och det sjungs. Men när det blir sådana här händelser – det är fan inte klokt! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".