1 av 2
Christian Folin från Kungsbacka är back i NHL-laget Minnesota Wild.
2 av 2
Christian Folin från Kungsbacka är sedan i somras back i NHL-laget LA Kings. Här i Kungsbacka ishall. Arkivbild. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Folins första mål i nya klubben – en riktig luring

3:28 min

Christian Folin, just nu Hallands enda NHL-proffs, har gjort sitt första mål för Los Angeles Kings – och det var ett lite udda mål som lurade motståndarlagets målvakt.

– Det var jätteroligt, säger han. Det har gått ett tiotal matcher på den här säsongen så det var gott att få första målet avklarat. Det är alltid en speciell känsla när man kommer till en ny klubb och det är alltid kul att kunna bidra och göra ett mål här. 

– Samtidigt är inte jag en spelare som ska göra mål, men det är självklart jättekul när det händer.

Hockeybacken Christian Folin från Kungsbacka med Hanhals IF som moderklubb, fick inte lång tid som kontraktslös efter att kontraktet i våras gick ut hos förra klubben Minnessota Wilds. 

I somras skrev han på för LA Kings där han nu gör sin första säsong.

Hemma mot Nashville Predators i lördags gjorde han första målet. Ett mål som var både elegant och modigt.

SE MÅLET HÄR!

– Det var en liten luring från min sida, säger Folin och fortsätter:

– Vi hade pratat om att deras målvakt kommer ut och stoppar alla puckar bakom mål när man lägger ner den i rundeln. Så pratade vi backar om det här i andra perioden: "Prova skjut den mot mål." Så stod jag där vid tekningen i mittzon och kände att nu testar jag det här.

Folins lag låg under med 3-1. Folin var först till pucken i mittzonen och såg ut att vara på väg att dumpa ner den i offensiv zon. Uppenbarligen trodde även Nashvilles målvakt Juuse Saros det, som var halvvägs ut mot rundeln.

Då sköt jag direkt mot mål och pucken gick in. Det var ett speciellt mål.

Den här var Folins 11:e match med nya klubben och totalt hans 129:e NHL-match. Efter 14 matcher spelade ligger LA Kings tvåa i Western Conference.

Klicka på ljudet för att höra hans tankar kring att bo i Los Angeles!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista