Agnes Sundgren och Caroline Johansson Halmstad
Agnes Sundgren och Caroline Johansson Halmstad. Foto: Muhamed Ferhatovic

Me too-kampanjen engagerar många

4:46 min

Me too-kampanjen som började som ett upprop mot sexuella trakasserier i USA har väl knappast undgått någon.

Kvinnors berättelser om sexuell utsatthet har figurerat i sociala medier och i vanliga media i ett par veckor nu, men det är också något som flera halläningar funderar över.

P4 Hallands Muhamed Ferhatovic gav sig ut på stan i Halmstad och frågade framförallt yngre personer vad de tycker och vad kampanjen betytt för dem.

Caroline Johansson trodde att kampanjen betytt mycket för många och attt det är många som tagit del av den.

– För mig personligen har det inte inneburit mer än att jag sett på Instagram och Facebook att det är många som känner att de har blivit utsatta för sexuella övergrepp. Det är jättehemskt, sa hon.

Gösta tyckte att det var bra att kampanjen fanns men dumt att den behövde finnas. Han kunde förstå att många män inte vill tala om sexuella trakasserier.

– Man tänker väl att det oftast är män som utsätter kvinnor, man skäms lite för att man är man, sa han.

Agnes Sundgren tyckte kampanjen hade betytt mycket för henne och att hon hoppas att den kommer att göra skillnad.

– Som kvinna tycker jag att det är jätteviktigt att det uppmärksammas av både tjejer och killar och att alla får reflektera över sitt beteende men också vad som varit övertramp och om man varit utsatt för något, sa hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista