Gekås VD Jan Wallberg
Gekås VD Jan Wallberg lämnar sitt uppdrag. Foto: Sveriges Radio.

Gekås vd sparkas – inte överens med styrelsen

2:48 min

Gekås vd Jan Wallberg lämnar företaget med omedelbar verkan, eftersom styrelsen och Wallberg inte är överens om hur företaget ska drivas vidare.

Jan Wallberg, som har varit vd för Gekås i Ullared i mindre än två år, lämnar sitt uppdrag. 

– Det finns ingen dramatik i detta egentligen, utan det är så att Jan och styrelsen har inte haft samma uppfattning om hur man ska utveckla och driva Gekås vidare, säger Ulf Öjerklint, som är styrelseordförande.

Eftersom styrelsen och Jan Wallberg inte har samsyn i strategiska frågor har man kommit överens om att Jan Wallberg inte ska stanna kvar. 

Under hur lång tid har ni varit oense? 

– Jag vill inte kommentera det mer än så. Jag tycker vi är väldigt transparenta gentemot våra kunder, och informerar om allt vi tycker har direktintresse för dem. Men detta är en internfråga som jag inte vill kommentera på något annat sätt, säger Ulf Öjerklint och fortsätter:

– Vi vill inte offentligt diskutera våra interna angelägenheter. 

Jan Wallberg lämnar med omedelbar verkan och som tillfällig lösning kommer Boris Lennerhov vara tillförordnad vd. Lennerhov är för närvarande styrelseledamot för företaget, och har tidigare även varit vd. 

Jan Wallberg säger till P4 Halland att han också ser odramatiskt på händelsen, och att det är sådant som händer, men vill inte kommentera det ytterligare. 

Sveriges Radios ekonomireporter Pär Ivarsson tycker det är oväntat att Wallberg sparkas. 

– Det är väldigt oväntat, med tanke på att det går bra för Gekås, säger han och fortsätter:

– Man kan konstatera att det är styrelsen som är ansvarig för företagets långsiktiga utveckling, och är de och vd:n inte överens är det ganska naturligt att vd:n inte blir kvar. 

Under förmiddagen informerades personalen om vad som hänt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista