Boris Lennerhov
Boris Lennerhov. Foto: Adam Ihse/TT

"Mr Gekås" tillbaka: Mitt uppdrag är att vara Boris

3:22 min

Gekås tidigare vd Boris Lennerhov går in som tillfällig vd. Det efter att Jan Wallberg har sparkats från sitt uppdrag.

Boris Lennerhov sitter i styrelsen och har tidigare varit mångårig vd för Gekås. Han vill inte själv kommentera varför Jan Wallberg och styrelsen inte är överens, men förstår om avhoppet får folk att fundera.

– Det är alltid dramatiskt och väcker frågor naturligtvis. Det är ett så stort företag som också har ett stort ansvar att det blir rätt. Det är ytterst styrelsen som gör den bedömningen. När det inte hänt på det sättet på 53 år är det klart att det blir lite omvälvande, säger Boris Lennerhov till P4 Halland.

Har Jan Wallberg inte nått ut tycker ni?

– Jag recenserar inte det överhuvudtaget, jag vill inte det.

Så vad är ditt uppdrag nu?

– Det är att vara Boris, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Jag har ju gjort femton år som vd och koncern-vd i företaget, så det är inte obekant vem jag är och hur jag är. Det är väl bara att försöka fortsätta att vara ungefär sådan, förhoppningsvis har jag blivit tre år klokare sen sist.

Izabela Nannesson, ordförande i Handels fackklubb på Gekås är nöjd med att Boris Lennerhov är tillbaka som tillförordnad vd.

– Vi är glada att bolagsstyrelsen kunde hitta en så snabb och bra lösning. Många gånger förknippar man Boris Lennerhov med "Mr Gekås"-namnet, så jag tror att det är många som är glada att han är tillbaka på posten.

Hur länge Boris Lennerhov kommer att vara tillförordnad vd har han svårt att svara på. Det kan handla om allt från sex månader till ett år, säger han.

– Nu är det för oss väldigt viktigt att det blir rätt. På den här positionen, om man ska göra ett rekryteringsjobb ska man göra det omsorgsfullt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista