Maggie Henningsson
1 av 3
Maggie vid sitt nya hus, med fåren i bakgrunden. Foto: Jonna Burén / Sveriges Radio.se
Maggie Henningsson
2 av 3
Maggie Henningsson med några av hennes många kökspaket. Foto: Jonna Burén / Sveriges Radio
Maggie Henningsson
3 av 3
Maggie Henningsson längtar in i huset. Foto: Jonna Burén / Sveriges Radio

Maggie förlorade allt i branden – nu får hon sitt drömhus

2:58 min

I februari i år fick Maggie Henningsson ett samtal om att det brann i huset hon hyrde. Hon förlorade allt hon ägde – men snart står hennes nya drömboende klart.

Huset i Veddige stod helt i brand när hennes hyresvärd och vän ringde och sa att lågorna stod genom taket. När hon kom fram fick hon se det med egna ögon, hela huset stod i lågor. 

– Det var fruktansvärt, jag förlorade allt jag ägde och hade. Minnen från min tid 20 år utomlands, minnen från barndom och släkter och vänner, säger Maggie Henningsson. 

Hon är lättad över att ingen kom till skada. Hon förlorade sina katter, men hon själv var inte i huset och inte heller hennes son eller barnbarn. Men det gör ont att så mycket gick förlorat. 

– Man säger att materiellt, det spelar ingen roll, men det gör det. Det gör jätteont. Framför allt när jag ska flytta in igen så kommer alla minnena tillbaka och känslan av att inte ha ett flyttlass. 

Maggie sörjer det som var, men är samtidigt glad och bubblande för att flytta in i sitt nya hus – hennes drömboende. 

– Det är svårt att beskriva i ord, det är som en dröm, säger Maggie Henningsson.

Det är så mycket känslor. Det ska bli underbart. 

149 paket kök har kommit och nu snickrar Maggie och hennes vänner ihop köket, innan golvet har lagts och allt kan installeras. Framför allt längtar hon efter sitt badkar. 

– Badkar, badkar! Det är det första jag ska göra, innan något står där, ska jag ligga där och bubbla, säger Maggie Henningsson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista