Kvinna står i rosa jacka. Bakom henne syns horisonten.
Linda Hedberg har utsetts till årets medarbetare i Region Halland. Foto: Lasse Nyman/Region Halland.

Hon blev årets medarbetare i Region Halland

3:59 min

Idag har Region Halland utsett årets medarbetare. Och priset, ett stipendium på 100 000 kronor går till Linda Hedberg, som är avdelningschef på vuxenpsykiatrimottagningen i Varberg.

Linda Hedberg jobbar som avdelningschef på vuxenpsykiatrimottagningen i Varberg, och har idag utsetts till årets medarbetare i Region Halland.

– Jag tror det beror på att jag ser utveckling och förbättring som väldigt nödvändigt och roligt. Det finns hela tiden saker som kan bli bättre, säger Linda Hedberg. 

Hur bryter man igenom och vinner gehör för sina idéer?

– Man måste tänka att det tar väldigt lång tid. Det handlar om att skapa förtroende och få med sig de som är involverade i ett förbättringsarbete. Man ska inte syssla med för mycket samtidigt, för då tröttar man personalen. 

Den senaste tiden har media rapporterat en del om stängda avdelningar, och en ansträngd verksamhet inom psykiatrin i Halland. I Varberg kämpar avdelningen med att vända det negativa till något positivt.

– Det är alltid tråkigt när det blir ett negativt fokus. Vi försöker göra ett så gott arbete som möjligt, och vi gör ett väldigt bra arbete. Men vi måste också tänka på de resurser och möjligheter vi har, säger Linda Hedberg.

Förutom utmärkelsen som årets medarbetare får Linda Hedberg ett stipendium på 100 000 kronor. 

– Jag har tänkt att bjuda mina medarbetare på något trevligt. Sen vet jag inte, jag får suga på karamellen och se vad jag kan unna mig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista