Christel Sundberg.
1 av 2
"Jag tror att politiken behöver få ytterligare information och utbildning så att vi kan möta alla målgrupper med den respekt de förtjänar" säger Christel Sundberg, socialchef i Laholms kommun. Foto: Muhamed Ferhatovic
regnbågsfärgade flaggor
2 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Laholm vill utbilda personal om HBTQ-frågor

1:29 min

Socialnämnden vill att Laholms kommun blir bättre på HBTQ-frågor. Därför ska personal hitta verktyg för att konkret höja kunskapen.

Kunskapen kring HBTQ-frågor behöver bli bättre inom Laholms kommun. Därför satsar socialnämnden på att informera andra nämnder och förvaltningar.

Socialchefen Christel Sundberg har fått uppdraget och tycker att arbetet är viktigt.

– Jag tror att politiken behöver få ytterligare information och utbildning så att vi kan göra ett bra jobb och möta alla målgrupper med den respekt de förtjänar, säger Christel Sundberg. 

Målet är att höja kunskapen bland tjänstemän och chefer. Som en start ska frågan lyftas i nämnder och förvaltningar för att hitta en gemensam väg kring hur man rent konkret kan jobba med detta. 

För att kunna behandla alla lika är det viktigt att kommunen har tillräcklig kunskap när de möter människor med olika bakgrund, säger Christel Sundberg. Och att ha tillräcklig kunskap är nödvändigt också för kommunen som arbetsgivare.

– Vi har mycket som vi måste ta hänsyn till. Vi vill också ha en mångfald i vår personal för att kunna möta våra brukares behov. Jag kommer att lyfta detta till kommunens ledningsgrupp och där hoppas jag att det finns ett allmänt intresse och att man ser behovet av att jobba med detta på en bred front, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista