Stefan Rodevåg sitter i Falkenbergs FF:s omklädningsrum.
Stefan Rodevåg. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Rodevåg om sista matchen och hyssen på kansliet

3:27 min

I helgen spelade Stefan Rodevåg sin sista match för Falkenbergs FF. Han lämnar klubben med en stor tacksamhet – men ser fram emot en riktig sommarsemester.

Stefan Rodevåg har spelat i Falkenbergs FF i många år, och hyllades ordentligt efter sista matchen han spelade för klubben.

– Den var väldigt känslosam. Det kändes speciellt under hela dagen. Över lag var det en fantastiskt rolig dag, även om det var väldigt känslosamt. Jag fick ta emot så mycket kärlek, så det var riktigt häftigt, säger Stefan Rodevåg. 

Efter matchen tog han med sina barn på ett varv runt arenan för att säga hejdå till publiken. 

Det var en tacksamhet mot publiken och klubben. Vad jag hade för känslor i kroppen vet jag knappt själv. Det var rörande. 

David Svensson är en annan spelare som spelat i klubben väldigt länge. Och han berättar att laget kommer sakna Rodevåg.

– Han är en fantastiskt duktig och smart fotbollsspelare – en av de största i föreningens historia. Men framför allt är han en fin person som bidrar till en bra stämning i gruppen. Och han har en räv bakom varje öra, så man får vara på sin vakt! säger David Svensson.

Kan du utveckla att han har en räv bakom varje öra?

– Du får fråga sportchef Håkan Nilsson... Så fort det har hänt något, om någon har busat till.. Det är lite practical jokes och så! 

Stefan Rodevåg erkänner att det förekommit en del practical jokes, men vem som ligger bakom skämten tänker han inte avslöja.

– Det har förekommit lite practical jokes, framför allt när sportchefen har varit borta. Det har varit olika utsmyckningar av hans kontor. Men vem som ligger bakom vill jag inte avslöja! 

Nu ser Stefan Rodevåg fram emot att få vara ledig lite oftare.

– En sommarsemester hade inte varit fel, och lediga helger. Det hade varit skönt!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista