En man försöker begå inbrott.
Christina såg inbrottet -- och skrek. Det slutade med att inbrottstjuvarna lämnade platsen. Arkivbild. Foto: Armando Franca/TT.

Hon avbröt inbrottet i grannens hus

3:21 min

När Christina såg att det pågick ett inbrott i grannens hus reagerade hon instinktivt och skrek. Hennes skrik skrämde bort inbrottstjuvarna – och nu hyllas hon av husägaren.

Louise var inte hemma när hon fick ett telefonsamtal från sin granne, som berättade att det pågick ett inbrott i Louises hus.

– Hon talade om att hon ser två män som bär ut något tungt från din krossade altandörr. Vi blev naturligtvis förskräckta, berättar Louise. 

Grannen skriker, och när hon skriker ser hon männen springa iväg. Det var till glädje och överraskning. Det är fantastiskt att hon vågar! Jag önskar att många var som hon. 

Det har nu gått några dagar sedan Louise drabbades av inbrottet, och nu vill hon passa på att hylla polisen.

– Polisen har varit helt fantastiska, de har ingett oss tro, hopp, kunskap, tid och tröst. En stor eloge till polisen i Kungsbacka. 

Christina såg det pågående inbrottet när hon var ute och gick med sin hund.

– Så jag ropade åt inbrottstjuvarna och försöker göra det jag kan för att avbryta inbrottet. Och de väljer att springa från platsen, säger Christina och fortsätter:

– Jag reagerade rent instinktivt, och utan tanke på risker. Jag tycker det är viktigt att vi är lyhörda och agerar när vi har möjlighet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".