På ena bilden syns svenska landslaget fira ett mål i VM-kvalet, på andra syns Niclas Alexandersson i landslagsdressen.
Foto: Jessica Gow och Tomas Oneborg /TT.

Alexandersson inför play off-mötet: Blir en svår match

3:50 min

Ikväll spelar Sverige den första play off-matchen mot Italien. Ex-proffset Niclas Alexandersson tror att det blir en tuff sammandrabbning.

Förre fotbollsproffset Niclas Alexandersson, som fostrats i Vessigebro och spelat för HBK, har egna erfarenheter av hur det är att möta italienska landslag. 

– Det som kännetecknar de italienska lagen är att de vet hur man gå vidare. De är mästare på att inte bjuda på något. Du får ingenting gratis när du möter italienska lag, de är välorganiserade och svårspelade, säger Niclas Alexandersson.

Nyckeln till att vinna är, enligt Alexandersson, att spelarna ska vara koncentrerade i två matcher, och inte bjuda på något.

– Baklängesmål, speciellt  på hemmaplan, kommer vara kostsamma. Helst ska man ha med sig ett mål ner också. 

Sverige inleder med att spela hemma på Friends Arena i Solna, och Alexandersson hade hellre sett att Sverige spelat borta först.

Han tror att en tillknäppt match väntar, och då gäller det för Sverige att vara smarta i anfallsspelet, och ha mycket tålamod. 

Alexandersson passar på att hylla Janne Andersson och det nya landslaget, efter Hamrén och Zlatan Ibrahimovic. 

– All credd till Janne och hans kollegor. Det var ett bra läge för Janne att komma in och bygga något nytt. Det känns lite som på den tiden när jag spelade med Lagerbäck, väldigt organiserat. 

Hur tippar du att matchen slutar?

– Jag är alltid optimist inför, så jag tror det blir 1-0 till Sverige ikväll, säger Niclas Alexandersson.

Vinnaren efter de båda mötena får spela fotbolls-VM i Ryssland i sommar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista