Ett tiotal barn sitter på golvet, tillsammans med en hund, och sjunger.
Föreställningen om barnhemsflickan Annie har premiär på lördag. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio.

Musikalen Annie intar Halmstads teater

4:05 min

Annika Santesson har både anordnat auditions, skrivit manus, regisserat, och bekostat stora delar av föreställningen som har premiär på lördag.

Imorgon har musikalen Annie premiär i Figarosalen på Halmstads teater. Tindy, 9 år, är en av två som spelar huvudrollen Annie.

– Hon är en barnhemsflicka och hon tror att hennes föräldrar har den andra delen av hennes smycke. Men det har de inte, de dog i en bilolycka. Men hon slutar inte att tro, hon kämpar, berättar Tindy.

Tillsammans med 12 andra barn bor hennes rollkaraktär Annie på barnhemmet där föreståndarinnan styr med järnhand.

Det är så fantastiskt roligt att gå in i en karaktär, spela ut och att det kommer med sånger på köpet.

Annika Santesson har bott i Halmstad i cirka tio år och är den som tagit initiativet till föreställningen. Hon har både skrivit manuset som är baserat på en saga så att det ska vara Halmstadbaserat, regisserat och gjort om låtarna till nutid.

Dessutom har hon sökt sponsorer och bekostat en stor del av föreställningen helt själv.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att se hur dessa personer utvecklas under resans gång. Sen är det alla föräldrars engagemang också som stöttar och bidrar, säger hon.

Efter att hon fick idén annonserade hon om audition i tidningen Halmstad 7 dagar och på Facebook.

Från början hade de tänkt att bara ha en föreställning, men det var många som kom, och när de hittade två huvudrollsskådespelare till Annie blev det i stället två föreställningar.

– Det ska bara vara en underbar stund när man sitter på teatern, man blir glad och varm i hela kroppen när man går därifrån. Det är min tanke med hela föreställningen, säger Annika Santesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista