Halländsk silvermedalj i trial-VM

2:46 min

Nadine Kåmark från Onsala är nybliven silvermedaljör i trial vid VM i Chengdu i Kina.

– Jag har lite svårt att greppa vad som hänt. Att jag har tagit ett silver känns helt ofattbart, säger hon till P4 Halland.

Nadine Kåmark från Onsala tävlar för RHCK Cykelklubb. Hon har haft en riktigt bra säsong med många fina resultat, bland annat en total fjärdeplats i världscupen Trial. Nu nådde Nadine Kåmark ett av sina uppsatta mål i Kina – att ta en pallplats på VM.

– Jag har alltid vetat och känt att jag har haft kapaciteten, men jag hade inte räknat med att det skulle så himla bra under en och samma tävling, säger Nadine Kåmark.

Nu kan hon revidera målet till nästa år, då hon har guld i sikte.

– Men först ska jag ställa mig på pallen och njuta av att få en VM-medalj runt halsen

Nadine kvalade in till final på en 4:e plats och tog en av sex finalplatser. Kvaltävlingen var tuff med fem uthållningsprövande sektioner som kördes tre varv, men formen fanns där och höll i sig till finalen som var något kortare med fem sektioner som kördes ett varv.

Sverige hade inte mindre än två finalister på VM. Förutom Nadine Kåmark lyckades Joacim Nymann också kvala in till final och låg på en klar pallplats långt in i finalen. När alla sektioner var genomförda slutade Nymann på en femte plats.

Nadine studerar på heltid till civilingenjör på Chalmers, skriver examensarbetet och blir klar i januari.

– Så min tanke är ju egentligen att börja jobba i januari som civilingenjör, men jag ska fundera lite på hur jag ska göra med det där, säger hon eftertänksamt.

– Jag vill jättegärna fortsätta att satsa på trial och då kommer heltidsarbete och att satsa på trial inte gå ihop, så jag får fundera på hur jag ska lösa det, säger hon.