Patrik Annervi, ordförande Vinbergs IF.
Patrik Annervi, ordförande i Vinbergs IF, i klubbstugan. Foto: Julius Bengtsson/Sveriges Radio.

Falkenbergsklubb prisas av Fotbollförbundet

0:42 min

Fotbollsföreningen Vinbergs IF från Falkenberg har fått en fin utmärkelse för deras arbete med unga genom fotbollen.

Klubben har utsetts till årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

Enligt förbundets motivering får föreningen priset för sitt värdegrundsarbete och satsningar på en ungdomsfotboll för alla.

– Det är ett tecken på att det vi startade 2015, "Vision 2020", har efter två års arbete gett den här fina utmärkelsen, säger Patrik Annervi som är klubbens ordförande till P4 Halland.

– Det sporrar hela organisationen att bli ännu bättre i framtiden. Och att vara en ideell förening även i framtiden. Det pratas mycket om akademier idag. Föräldrar är beredda att betala mycket pengar för att ha sina barn i akademier. Jag tror inte det är rätt väg, för fotboll ska finnas för alla precis som vår vision "Fotboll för alla", säger han.

Hela motiveringen lyder:
"Det här är föreningen som lever Fotbollens Spela, Lek och Lär!
Vinbergs IF erbjuder en trygg miljö som präglas av kunniga och välutbildade ledare och att barnen och ungdomarna känner ett engagemang. Vinbergs IF tror på ett starkt socialt engagemang där barn och ungdomar kan känna sig trygga, sedda och uppskattade oavsett resultat. Föreningen har under många år arbetat med ett värdegrundsarbete som syns i praktisk handling och beteenden. Att människor trivs i föreningen, lyfts ofta fram.
Många kompetenta och erfarna ledare inom verksamheten säkerställer en utbildnings- och bildningskultur som byggts upp i föreningen. Detta syns i de återkommande tränar-, ledar- och föräldrautbildningsinsatser som VIF genomför årligen.
Glädje, vi-känsla, trygghet och utveckling är i Vinbergs IF mer än ord på ett papper!"

Föreningen kommer uppmärksammas i samband med Fotbollsgalan i Globen måndagen den 20 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista