Muhamed Hadzic mår idag bättre efter hjärnblödningen.
1 av 2
Muhamed Hadzic mår idag bättre efter hjärnblödningen. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio.
Muhamed Hadzic mår idag bättre efter operationen.
2 av 2
Muhamed Hadzic mår idag bättre efter operationen. Foto: Muhamed Ferhatovic

Han hyllar polisens insats som räddade hans liv

2:00 min

Polisen fick slå in balkongdörren så att Muhamed Hadzic kunde få vård när han drabbades av hjärnblödning. Nu hyllar han både polisen och ambulanspersonalens insats.

Polisen fick slå in balkongdörren för att ambulanspersonalen skulle kunna komma in och hjälpa Muhamed Hadzic från Halmstad när han i somras fick en hjärnblödning. Nu vill han tacka polis och räddningstjänst för deras insats. Efter att ha varit i koma i två månader vaknade han och fick veta vad som hände.

– Jag började gråta efterssom jag är tacksam för allt. Hade de inte reagerat snabbt så hade jag dött, Muhamed Hadzic. 

Vad känner du idag när du tänker tillbaka?

– Jag vill bara tacka alla som räddade mitt liv, säger Muhamed Hadzic.

I somras satt Muhamed Hadzic hemma i soffan och hade ett videosamtal med en släkting då han plötsligt faller till marken. Släktingen lyckades larma polis och räddningstjänst. När de kom fram var dörren till lägenheten låst och den enda vägen in var genom balkongdörren.

Muhamed fick det återberättat hur polisen bröt upp dörren, fick in ambulanspersonalen som ganska snabbt kunde ta honom till sjukhuset. Därifrån fick han flyga med helikopter till Lund för en akut operation. Han känner en glädje över att släktingen larmade tidigt men framförallt över polisen och räddningsjänstens insats.  

– Hade de inte krossat glaset så hade jag varit död. Läkarna sa att jag hade tur som inte fick vänta länge utan fick snabb hjälp. Därför har jag inga problem med varken armar eller ben, säger Muhamed Hadzic. 

Muhamed känner sig idag återställd från hjärnblödningen. Han berättar gång på gång om sin tacksamhet. Och om hur han för någon vecka sedan stötte på en polispatrull på stan som han gick fram till.

– Poliserna var inte dem som var hemma hos mig när de hände men jag gick fram till dem ändå och sa tack för att ni räddade mitt liv. De sa att det är deras jobb att rädda folk. Men jag är ändå mycket tacksam för det svarade jag, säger Muhamed Hadzic. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".