Böljan fick fira trots förlust. Laget klarar sig kvar i elitettan.
1 av 2
Böljan fick fira trots förlust. Laget klarar sig kvar i elitettan. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio.
Maria Nilsson, tränare i IF Böljan.
2 av 2
Arkivbild. Maria Nilsson, tränare i IF Böljan. Foto: Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio

Böljan kvar i Elitettan – trots förlust

2:27 min

Det blev förlust mot Östersund i elitettans sista omgång, men laget klarar sig kvar i serien utan kval på grund av bättre målskillnad än Holmalund.

Böljan hade som mål att klara sig kvar i näst högsta fotbollsserien under den här första säsongen sedan laget tog sig upp. Inför söndagens match mot Östersund låg Böljan på samma poäng som Holmalund på kvalplatsen, men Böljan hade bättre målskillnad.

– Det känns jätteskönt att vi lyckades ro hem detta. Det såg mörkt ut några matcher tidigare, men det är jättestarkt av oss att vända det och lyckas med att hålla oss kvar, säger Maria Nilsson, spelande tränare i Böljan.

För att vara säkra på att få stanna kvar hade alltså en vinst varit bäst, men samtidigt som Böljan förlorade med 0-1 mot Östersund, förlorade Holmalund mot AIK med 1-5.

– Det är klart att vi hade koll på deras match, men samtidigt ville jag att vi skulle koncentrera oss på våran match och avsluta säsongen med en vinst, säger Maria Nilsson.

Hur vill du beskriva säsongen som varit?

– Vi har försökt behålla lugnet även om vi har legat där vi har legat. Vi har haft en bra höst och vi har försökt att tro på det vi gör och det känns som att det har varit lugnt i båten.

Nu går Böljan en vinter till mötes där de i lugn och ro kan ladda om inför en ny säsong i Elitettan.

– Nu ska det bli skönt med lite semester, säger Maria Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista