Kujtim Bala, spelare i ÖFK. 150606. Foto: Per Söderhjelm/SR
Kujtim Bala. Arkivbild. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio.

Kujtim Bala återvänder till Varbergs Bois

3:50 min

27-åriga fotbollsspelaren Kujtim Bala tar över som klubb- och sportchef i Varbergs Bois. Och målsättningen är solklar: klubben siktar på Allsvenskan.

Idag presenterades Kujtim Bala som ny klubbchef och sportchef i Varbergs Bois. 

– Projektet Varbergs Bois var för intressant för att tacka nej till, säger Kujtim Bala.

Kujtim Bala har senast spelat i Dalkurd, och var med och förde upp laget till Allsvenskan, men har även ett förflutet i såväl Varbergs Bois som Halmstads Bollklubb.

Kujtim Balas karriär startade i Veddige BK innan han gick till HBK, för att 2007 spela för Varberg. Även mellan 2012-2014 spelade Bala för Varbergs Bois, och sedan dess har han hunnit med att spela för Sirius såväl som Östersund och Dalkurd.

Nu återvänder alltså 27-åringen till Varberg, men denna gång som klubb- och sportchef för klubben. 

– Jag hoppas kunna öka styrkan i vår interna grupp – från den minsta knatten till huvudtränaren. Att arbeta in ett koncept där alla känner sig trygga, i en stresstålig, men utvecklande miljö, säger Kujtim Bala.

Och nu avslutar vänsterbacken sin karriär som fotbollsspelare som 27-åring. Och det finns en anledning till varför Kujtim Bala väljer att bli sport- och klubbchef istället för att fortsätta spela fotboll.

– Kort och gott: jag har varit med på tre fantastiska resor, som började med Östersund och slutade med Dalkurd. Att gå in så fräsch i denna rollen tror jag är jätteviktig, säger Kujtim Bala.

Det är alltså ingen skada som påverkar Balas beslut, utan han ville in i rollen som sport- och klubbchef.

– Jag känner att även om det hade blivit Allsvenskan med Dalkurd hade det varit sista steget. Jag vill in i denna rollen. Och eftersom erbjudandet och intresset fanns kände jag att det var lika bra att ta tag i det.  

Nu ser han fram emot en säsong i Superettan med tre halländska lag. 

Det är fantastiskt inspirerande och motiverande.

Och målsättningen för Bala och Varbergs Bois, på lång sikt, är solklar. 

– Vi vill aspirera på Allsvenskan, säger Kujtim Bala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista