Halmstad möter Skogås i Svenska Badmintonligan.
Halmstad möter Skogås i Svenska Badmintonligan. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio.

Halmstad klättrar i Svenska badmintonligan

3:07 min

Trots skador tog Halmstad en seger mot Skogås i Svenska badmintonligan och vann med 4-2.

Louise Eriksson var med och tog två av segrarna, först i damdubbel tillsammans med Sofie Holmboe Dahl och sedan i mixdubbel med Mikkel Milkkelsen. Varken Filip Suwanphingkha eller Felix Burestedt var med i laget på grund av skador. Trots det gick det bättre än väntat, Louise Eriksson.

– På förhand hade vi tippat på att det skulle bli väldigt jämna matcher, så jag tycker faktiskt vi överraskar i några av matcherna som inte blir lika jämna som vi hade räknat med, Louise Eriksson.

En seger kom på walkover då Skogås Douglas Lidman var skadad och gav upp sin match efter ett par bollar. Sofie Holmboe Dahl svarade för Halmstads fjärde seger när hon vann damsingeln mot Skogås Irina Andersen. 

Inför matchen låg Halmstad femma i serien, men tar nu en trepoängare och går förbi tidigare trean Skogås.

– Skönt med en seger nu, vi har haft en tuff start med de bästa lagen nu i starten och så lite skador på det. Så den trepoängaren sitter väldigt fint, säger Louise Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".