Peter Larsson och Thomas Boakye.
1 av 3
Peter Larsson och Thomas Boakye. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Thomas Boakye
2 av 3
Thomas Boakye lämnar Varbergs BoIS och börjar i Halmstads BK. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges radio
Peter Larsson
3 av 3
Peter Larsson återvänder till HBK efter nio år borta i Köpenhamn och Helsingborg. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges radio

Peter Larsson och Thomas Boakye till HBK

4:05 min

Från Örjans vall presenterade laget två nya spelare – en gammal HBK:are som återvänder till laget och en nykomling som ansluter från Varberg.

Halmstads BK värvar veteranen Peter Larsson, 33. Larsson gjorde sin allsvenska debut i HBK år 2004 och spelade i klubben till 2008 då han värvades av FC Köpenhamn. Efter det har han spelat de senaste sju säsongerna med Helsingborgs IF.

Också Thomas Boakye, 24, ansluter till HBK från Varbergs Bois där han spelat sedan 2015. Boakye har skrivit på för tre år i klubben.

HBK är en bra klubb, och jag känner Igor sedan innan.

Anledningen till att han valde HBK är för att han gillar staden, organisationen och att han får möjligheten att visa upp sin talang.

Mittbacken Peter Larsson spelade i HBK från 1999-2008. Därefter har han spelat i FC Köpenhamn och nu senast i Helsingborgs IF. Och han säger att det var en perfekt lösning för honom att återvända till HBK. 

– Det känns jättekul, det är tio år sedan jag var här sist. HBK var intresserade och det blev en bra match. Det var en perfekt lösning för mig, HBK och familjen, säger Peter Larsson.

Thomas Boakye kommer bidra med sin teknik och sin fart, med utgångspunkt då från sin mittfältsposition. Peter Larsson kommer bidra med en hel del rutin i ett i övrigt ungt lag.

Förra säsongen spelade Halmstad i Allsvenskan, och då var startelvan en av de yngsta i hela ligan. Peter Larsson är nu 33 år och har en hel del rutin som han tar med sig in i laget.

– Man behöver lite rutin också och där kommer jag bidra, och hjälpa de yngre spelarna på rätt väg. Jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge, säger Peter Larsson.

Och målbilden är solklar: det är Allsvenskan som gäller, både för Thomas Boakye och Peter Larsson.

– Min förhoppning är att vi ska vara med i toppen av Superettan. Vi ska tillbaka till Allsvenskan, det ska vi, säger Peter Larsson. 

– Vi måste jobba väldigt hårt. Förhoppningsvis ska vi tillbaka till Allsvenskan, och nu måste vi ge allt vi kan och hoppas på det bästa för framtiden, säger Thomas Boakye.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".