Jakob Nyqvist iförd nya IFK-hatten, IFK-Halsduken och ett presentkort till årskort rikare.
Jakob Nyqvist iförd nya IFK-hatten, IFK-Halsduken och ett presentkort till årskort rikare. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Jakob hade inte råd att se IFK Göteborg – fick årskort av kamrat

3:38 min

En av P4 Hallands lyssnare har gett Jakob Nyqvist ett presentkort så att han kan köpa sig ett årskort för att kunna se IFK Göteborgs matcher, vilket han tidigare inte haft råd med.

I fredags förra veckan vi kunde höra att de som arbetar inom daglig verksamhet i Kungsbacka kommun är missnöjda med sin habiliteringsersättning på 36 kronor.

Jakob Nyqvist som kommer från Kungsbacka är en av dem. Låga ersättningar från både Försäkringskassan och det han får för att vara med på daglig verksamhet gör att han inte har råd att köpa ett årskort för att se favoritlaget IFK Göteborgs matcher. Men tack vare en lyssnare som vill vara anonym fick han ett presentkort, och han var väldigt glad när han fick visa sina kollegor presenten han fick.

– Han sa, vilken lyckost du är och att du har det bra, säger Jakob Nyqvist.

P4 Hallands reporter stämde träff med Jakob, men vad Jakob inte visste var att en anonym lyssnare följde med, för att ge honom ett presentkort – så att han kan köpa ett årskort till IFK Göteborgs matcher. 

Hur känns det nu?

– Bra! Jag visste att du skulle komma, men inte den andre, säger Jakob Nyqvist.

Lyssnaren som köpte presentkortet lyssnade på P4 Halland i fredags där han hörde Jakob Nyqvist och bestämde sig sedan för att bidra med ett presentkort så Jakob kan få gå på IFK:s matcher, och han fick även en IFK-halsduk och en IFK-mössa.

– Ja och då kommer min personal på boendet säga, du har det lyxigt Jakob, nu har du två halsdukar, vilken kommer du välja nu då? säger Jakob Nyqvist.

Och det råder inget tvivel om att Jakob kommer berätta för alla sina kompisar om att han fått ett årskort.

– Min kompisar säger att jag aldrig kommer få ett årskort och då kommer jag bara svara, joho kolla här! säger Jakob Nyqvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista