Alice Edblom från Kungsbacka pluggar på Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, fick sin skoldag inställd på grund av EU-toppmötet. Istället får det bli en dag med kompisen, och eventuellt en fika i stan om det nu går.
Alice Edblom från Kungsbacka pluggar på Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, fick sin skoldag inställd på grund av EU-toppmötet. Istället får det bli en dag med kompisen, och eventuellt en fika i stan om det nu går. Foto: Casper Sewerin

EU-toppmötet gör stationen tom på pendlare

2:25 min

Det pågående EU-toppmötet påverkar möjligheterna att röra sig i Göteborg. Alice Edblom från Kungsbacka fick skoldagen inställd och valde att träffa en kompis istället.

På Kungsbacka station var det vid 07:40 knappt några människor på plats, och Alice Edblom från Kungsbacka märkte att det var färre människor än vanligt. Hon brukar pendlar till Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, men idag ställdes skoldagen in.

– Det brukar vara ganska många människor som springer runt, speciellt tåget till Göteborg. Men idag tror jag ingen vågar åka in, och det går knappt att åka på några vägar.

Varför tror du att de inte vågar åka in?

– Förra gången det var EU-toppmöte var det ganska mycket slagsmål och sådant, säger Alice Edblom.

Alice som brukar vara uppe tidigt även om hon är ledig väntade under morgonen på sin kompis, så att de tillsammans kunde ta pendeln in till Göteborg för att ta en fika. Men hon är inte helt säker på om det kommer att gå.

– Jag vet inte riktigt, vi är lite osäkra på det. Så vi kanske stannar till på någon station innan och ser om det finns någonting där, säger Alice Edblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista