Rikard Wolff.
Rikard Wolff Foto: TT

Skådespelaren Rikard Wolff har avlidit

3:54 min

Skådespelaren och musikern Rikard Wolff har avlidit, 59 år gammal. Helene Stålbom minns spelningen i Falkenberg i somras – som var en av Wolffs sista.

Skådespelaren och musikern Rikard Wolf är död. Det bekräftar hans agent för Ekot idag. Även artistens egen Facebooksida bekräftar dödsfallet.

Så sent som i somras var han ute på turné och en av hans sista publika spelningar gjordes på Stålboms konditori i Falkenberg, den 22 juli. 

– Det finns konserter och så finns det konserter. Och detta var en konsert man kommer minnas. Han hade hela publiken i vår lilla trädgård i sin hand, berättar Helene Stålbom, som arrangerade spelningen. 

Han var märkt av sin sjukdom redan då, han hade lite svårt med andningen. Men det märktes ingenting under konserten, han gav verkligen allt. 

Rikard Wolff blev känd i Colin Nutleys succéfilm "Änglagård," och Helene Stålbom minns honom speciellt från filmen Lejonkungen, där han gjorde rösten till Scar. 

Men den senaste tiden har Rikard Wolff varit sjuk i lungemfysem, och att han inte var helt frisk märktes under konserten i Falkenberg i slutet av juli.

– Innan konserten fick han ta syrgas, och direkt efter tog han syrgas. Men han gick ut, och folk fick ta selfies med honom. Han ville vara med och för sin publik, det kände jag så tydligt, säger Helene Stålbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista