Mikaela Waltersson ser fram mot möjligheten att ta över efter Mats Eriksson. Foto: Kasper Sewerin/Sveriges Radio
Mikaela Waltersson ser fram mot möjligheten att ta över efter Mats Eriksson. Foto: Kasper Sewerin/Sveriges Radio

Mikaela efter Mats i regionens ledning

1:08 min

Hallandsmoderaternas ordförande; Mikaela Waltersson föreslås att ta över som regionstyrelsens ordförande när Mats Eriksson slutar i vår.

– Det känns jätteroligt att få erbjudande att få fortsätta att leda och utveckla Region Hallands verksamhet, säger Mikaela Waltersson efter att Hallandsmoderaternas valberedning föreslår att hon tar över som regionstyrelsens ordförande när Mats Eriksson slutar i vår.

Utnämningen, som Hallandsmoderaterna tar beslut om kommande vecka, blir som ersättare för Mats Eriksson fram till valet nästa höst.

– Utmaningen är att vi är en växande region, med bostadsbrist, en åldrande befolkning och att få sjukvården att möta de behoven i framtiden.

Hur tacklar man sådana svårigheter?

– Tittar vi på hur vi arbetar med sjukvård, där vi är ledande i Sverige, skulle jag säga att vi har en bra grund och vi har också många företag i Halland som växer och expanderar. Så jag skulle säga att vi har goda förutsättningar! säger Mikaela Waltersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista