Janne Andersson dricker en kopp kaffe innan han ger sig upp på scen inför en fullsatt aula på Brunnsåkerskolan.
Janne Andersson dricker en kopp kaffe innan han ger sig upp på scen inför en fullsatt aula på Brunnsåkerskolan. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Janne Andersson på besök i hemstaden

1:42 min

Förbundskapten för Sveriges herrlandslag, Janne Andersson besökte igår Brunnsåkerskolan i hemstaden Halmstad för att föreläsa.

– Det är alltid lika roligt att komma tillbaka till Halmstad. Jag var ute i kombihallen och kollade på Alets Bendt Bil indoorcup. Så det är alltid lika roligt att komma tillbaka till sina rötter på något sätt, säger Janne Andersson.

Och förutom att träffa vänner och familj i hemstaden Halmstad föreläste Janne Andersson på Träningskompaniets inspirationsdag på Brunnsåkersskolan i Halmstad.

– Det är jätteroligt, jag gör en del sådana här föredrag på olika sätt. Kan jag då vara med och bidra när dom har en sådan här dag så är det jätteroligt, säger Janne Andersson.

Vad kommer du prata om?

– Jag börjar väl någonstans med min resa som började bara några hundra meter här ifrån borta på Alevallen och sen där jag är idag. Lite mina tankar och funderingar kring landslaget, hur jag jobbar och varför, säger Janne Andersson.

Några av de som var på plats för att lyssna på Jannes föreläsning var Elin Sandén och Hugo Franzon.

– Jag ska lyssna på hans tips om att lyckas, säger Hugo Franzon.

– Det ska bli kul att lyssna på honom, det verkar vara en klok man, säger Elin Sandén.

Och när Janne inte föreläser, då är han förbundskapten för Sveriges herrlandslag, ett herrlandslag som ska till VM i Ryssland nästa år.

– Det känns väldigt bra. Såtillvida att vi är där. Den känslan är skön. Sen i december är det lottning i Moskva och sen får vi liksom ta det därifrån. Vi vet var vi ska ha vår bas redan men vi vet inte vilka vi ska möta, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Det blir första mästerskapet för mig så jag har mycket att lära, men jag har många duktiga medarbetare som har varit med innan, så jag får hänga på dem. Det blir nog en ganska hektisk vår, och det är världens största arrangemang, så det ska bli enormt kul att få vara med på det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista