Gruppen Lila och Ljuslila väntar ivrigt på att få ge sig ut på isen och träna med Kim Ryan Lewis.
1 av 2
Gruppen Lila och Ljuslila väntar ivrigt på att få ge sig ut på isen och träna med Kim Ryan Lewis. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.
Här tränar Kungsbacka konståkningsklubb på att göra piruetter.
2 av 2
Här tränar Kungsbacka konståkningsklubb på att göra piruetter. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Finbesök i Kungsbacka ishall

1:25 min

Det var finbesök i Kungsbackas ishall när OS-tränaren, Kim Ryan Lewis från USA, lärde konståkningsklubbens elever hur man gör den bästa piruetten.

– Det är väldigt roligt för man får många tips och man lär sig väldigt mycket. Man ska tänka mycket på balansen, säger Julia Lundberg från Kungsbacka konståkningsklubb.

Anledningen till varför konståkningsinstruktören och OS-tränaren Kim Ryan Lewis var på besök var för att inspirera och träna ungdomarna och tränarna i klubben. Kim som aldrig tidigare varit i Sverige stortrivs och är mycket imponerad av elevernas kunskaper.

– Hittills går det jättebra, eleverna som redan är väldigt duktiga gör mitt jobb lättare. Det som är svårast är kommunikationen, säger hon.

Susanna Heuman tar fart, hon vänder sig sakta på isen och går över till att åka baklänges. Hon positionerar benen och på blott någon sekund har hon gjort en piruett och får applåder från hela gänget.

– Det känns roligt, säger Susanna Höjman.

Är det inte läskigt då?

– Nej inte alls, säger Susanna Höjman.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista