Ulf Tickan Carlsson står inne i en hall där det spelas pingis i bakgrunden.
Ulf "Tickan" Carlsson tror att kvällens möte med Falkenberg blir en tuff kamp. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Derby väntar i Pingisligan – Halmstad sist i tabellen

2:58 min

Trots att en av Sveriges bästa spelare återvänt till Halmstad BTK har säsongsöppningen för laget varit tyngre. Inför kvällens derby ligger HBTK sist i Pingisligan.

Ikväll väntar femte omgången av Pingisligan – och i Halland är det ett derby som stundar. Falkenbergs BTK besöker Halmstad i ett viktigt rivalmöte. 

Falkenberg ligger, med fyra matcher spelade, på en femteplats. Men HBTK har ännu inte vunnit, och ligger på en åttonde plats, det vill säga sist. 

– Vi har fått en lite tung start, och haft ett tufft program. Vi har inte kommit upp i den nivå vi har. Det har varit en trög start, men det ska vi ändra på ikväll, säger HBTK-tränaren Ulf "Tickan" Carlsson.

Detta trots att stjärnan Mattias Karlsson, en av Sveriges högst rankade herrspelare i pingis, har återvänt till klubben. 

– Vi kan inte räkna med att Mattias ska vinna allt hela tiden. Han har press på sig i alla matcher, och det är tufft. Vi ska fungera bättre som lag i framtiden, säger "Tickan" Carlsson. 

Än så länge tycker HBTK-tränaren att laget inte riktigt kommit samman, men han hoppas att det blir ändring i kvällens match mot Falkenberg. 

Han tror det blir en jämn kamp i Halmstad Arena ikväll. 

– Falkenberg är ett bra lag med tre ganska jämna spelare och en thailändsk spelare som är duktig. Det är ett tufft lag. 

Med tio omgångar kvar, och en tajt tabell kan mycket fortfarande hända. Halmstad, som kammat ihop två poäng, har bara fyra poäng upp till serieledande BTK Warta. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista