Kristin Lagerqvist i sitt växthus i Varberg.
1 av 3
Kristin Lagerqvist i sitt växthus i Varberg. Foto: Anna Carlsson/Sveriges Radio.
Vackra ljus i växthuset.
2 av 3
När det är lite kyligt passar det bra att tända lite ljus. Foto: Anna Carlsson/Sveriges Radio.
Tebjudning i växthuset.
3 av 3
Tebjudning i växthuset. Foto: Anna Carlsson/Sveriges Radio.

Hon vill inspirera andra genom sin blogg

3:04 min

Kristin Lagerqvist från Varberg driver bloggen Krickelin. Där visar hon bilder hon tagit själv och delar med sig av sina texter.

P4 Hallands reporter träffar Kristin Lagerqvist i sitt vackra växthus i Varberg där hon håller på att städa upp efter sina tomatplantor. Kristin tycker det finns något bra med att säsongen för tomater är över.

– Det känns fantastiskt, de har gjort ett fint år. Jag plockade faktiskt in tomater för två veckor sedan så det känns bra att jag väntade så länge.

Men samtidigt finns det ett vemod i att tomatsäsongen är över.

– Det känns sorgligt att säsongen är över och att man ska plocka in och bona in sig inomhus. Men samtidigt känns det skönt eftersom det finns lite jobb med en trädgård också.

Det var 2008 som Kristin Lagerqvist startade bloggen Krickelin. Då hade hon ingen digital vana alls – och inte ens en mailadress.

– Jag hade en vän som bloggade och blev superintresserad av henne och jag satte igång att ta digitala fotografier och skriva korta texter i novellform.

Nu snart tio år senare kan hon leva på bloggen och har samtidigt många följare. Det har gått från att vara en hobby till ett arbete som inspirerar läsare och Kristin gör mångfasetterade inlägg. 

– Min blogg bygger på mina bilder som jag tar själv. Det är vackra bilder från fina miljöer, bland annat från mitt hem eller min hemstad, och resor jag gör. Mina texter tycker många är inspirerande och motiverande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".