mat
Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

De får Matakademi Hallands pris

0:42 min

Påskbergsskolan får pris av Matakademi Halland för bästa skolrestaurang 2017 och är en av pristagarna som under tisdagen hyllas på Halmstad slott.

Matakademi Halland delar ut sitt årliga pris till personer och verksamheter som anses ha bidragit till en god matkultur i länet.

Priset delas ut i de fyra kategorierna årets unga kock, årets bästa skolrestaurang, årets bästa seniorrestaurang och årets hedersdiplom.

21-åriga Oskar Persson, från Veinge utanför Laholm, får priset årets unga kock.

Juryn motiverar utnämningen med att Oskar har en passion för yrket och alltid har kvalité och halländskt råvaruursprung som en ledstjärna.

– Det är fantastiskt kul. Jag har haft det på min radar några år så det är jättekul att det händer nu, säger Oskar Persson.

Påskbergsskolan i Varberg får pris för årets skolrestaurang, Pålsbo servicecenter i Halmstads kommun för årets seniorrestaurang och Jan-Olof Andersson, som har arbetat med mat- och miljöfrågor på Falkenbergs kommun, får matakademins hedersdiplom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista