Rök från verkstaden som brinner i Träslöv.
– Jag såg att det var ett jättetjockt svart moln på andra sidan åkern, säger Emma Strandvik som bor i närheten av verkstaden och som har tagit bilden. Foto: Privat.

Hon såg eldsvådorna från hallen

2:26 min

Emma Strandvik bor i närheten av den verkstad i Träslöv som började brinna under tisdagen.

En verkstad i Träslöv började brinna under tisdagen. Emma Strandvik bor i närheten av verkstaden. Hon upptäckte branden strax efter klockan tre på tisdagseftermiddagen.

– Jag såg att det var ett jättetjockt svart moln strax där vi bor, på andra sidan åkern.

Hur reagerade du då?

 – Jag tänkte direkt att mitt barn har luftvägskatarr så jag måste stänga alla ventiler för jag var rädd att det skulle komma mot oss.

Så jag stängde alla ventiler och ringde 112 för jag visste inte om någon som redan hade hört av sig. Då såg de att det var en brandbil som var på väg ut.

Emma berättar att till en början kunde se branden från sitt hem. 

– Stod jag i hallen så såg jag eldsvådorna. Vi såg var det var och det var precis mellan husen.

Hon säger att hon tycker det är lite risky att branden är så nära hennes hem.

– Man undrar lite hur det kommer sprida sig. Men det är en äng och en åker mellan så vi vet att det inte skulle sprida sig på det sättet.

Men om det är en verkstad så förstår man att det inte bara är ved utan ganska farliga ämnen så därför blev vi lite nervösa.

I eftermiddags kunde Emma se röken och eldsvådorna från sitt hem. Nu är det dock svårare att se hur det ser ut på platsen.

– Jag kan inte säga om det fortfarande ryker med tanke på att det är så mörkt. Just nu ser man ingenting och det luktar inte alls lika mycket, innan sved det lite i ögonen men just nu ser man bara sirenerna. 

Branden startade i eftermiddags och är fortfarande inte under kontroll. Men byggnaden är utrymd och räddningstjänsten uppmanar boende i området att stänga dörrar och fönster och hålla sig inomhus. Ett råd som Emma och hennes familj valt att lyssna till.

– Vi har stängt ner och har inte ens öppnat dörren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista