Sofie Palm
Karatefightern Sofie Palm. Foto: Stina Johansson/Sveriges Radio

Sofie siktar mot pallplats på EM

4:10 min

Med ett brutet finger tog hon guld på U21-VM i shotokankarate. Några veckor senare är skadan läkt och nu laddar Halmstadbon Sofie Palm om inför EM i samma karatestil. "Jag är redo", säger hon.

För en knapp månad sedan gick Sofie Palm, som tillhör Halmstadklubben Zendokai, till final på U21-VM i karatestilen shotokan i Italien.

Med 30 sekunder kvar av finalmatchen insåg hon att ett finger var brutet.

– Det pekade år fel håll men jag tänkte att det är VM-final och att jag bara har den här chansen, så jag gick in och slog för kung och fosterland och så vann jag, säger hon.

Sofie tänkte först avbryta VM-tävlandet efter finalen, men så blev det inte. När det blev dags för grenen lagkata någon dag senare gick hon för medalj.

– Jag gick upp och tävlade i lagkata också och det blev ett brons där, säger hon.

Nu laddar Sofie om inför European shotokan karate championships, Eska, som går av stapeln i Portugal i helgen. Där ska hon tävla mot både juniorer och seniorer.

– Det blir spännande. Jag känner att jag är redo. Jag har laddat upp med både sömn, mat och träning.

Vad har du för mål?

– Målet är ju självklart att stå på pallen igen. Nu när man ha gjort det en gång så vill man bara tillbaka dit. Det var så häftigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista