Mathilda Bergqvist. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio
Mathilda Bergqvist som är butikschef på en klädbutik i Varberg jobbar för att Varberg ska leva året om, oavsett readagar eller ej. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio

Butik bojkottar stora readagen

2:26 min

Varbergs handlare i innerstaden jobbar med andra koncept, utöver Black Friday, som ska få staden levande året om.

P4 Hallands Jonna Burén befinner sig i en butik i Varberg som istället för readagen Black Friday satsar på annat.

– Vi bojkottar det i år. Vi känner att vi vill göra något utöver Black Friday för kunderna, så mycket vi kan andra dagar inte bara en dag, säger.

Varberg är traditionellt sätt en sommarstad och föreningen Varberg Handel tillsammans med det kommunala Marknad Varberg försöker få staden att leva året om.

Det finns en tanke om att hitta andra saker som händer här i Varberg, utöver sommaren?

– Vi försöker i den mån det går att försöka hitta på events året om. Vi har blivit starka på det och Varberg har blivit köpstark även på vintern, berättar Mathilda Bergqvist som också sitter med i styrelsen för Varberg Handel.

Är det för kundernas skull ni gör det här, det måste väl också vara för handlarnas skull?

– Vi tjänar inte pengar om inte kunderna kommer in och upplever något unikt. Och det är det vi jobbar med i den här butiken. Vi vill att kunderna ska känna sig speciella, det ska vara kul och glädje - inte bara rea i hela Sverige och panik, panik, panik. Vi lägger hellre pengar på annat än rabatter en dag, säger Mathilda Bergqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista