minkar i burar
Niclas Pettersson, ägare av minkfarmen i Glommen utanför Falkenberg, har under en tid drabbats av olika trakasserier och aktioner. Foto: Sveriges Radio.

Minkfarmare: "Det har blivit värre"

2:24 min

Niclas Pettersson, ägare av en minkfarm i Glommen utanför Falkenberg, har under en tid drabbats av olika trakasserier och aktioner som har eskalerat.

Bland annat blev ett stort antal av hans minkar utsläppta i somras och igår eftermiddag tog ett 20-tal aktivister sig in på minkfarmen. Det ska då ha uppstått bråk och polisen kom till platsen där de tog upp anmälningar om misshandel från båda håll.

Enligt Niclas Pettersson har protesterna blivit värre den senaste tiden.

– Det har blivit värre. Det har blivit mer folk och de har blivit aggressivare. När de är här så gapar och skriker de, riktigt hotfulla tycker jag att de är. De klättrar upp i min kameramast och hänger upp flaggor och skelett, säger Niclas Pettersson.

För att känna sig säkrare har Niclas Pettersson planer på att skydda farmen ytterligare.

– Jag får skydda mig. Ha folk på området, kameror, taggtråd, elstängsel och allt som krävs.

– Mina killar hemma är väldigt otrygga också så där får vi sätta upp kameror och överfallslarm.

Igår satt mina ena son och funderade på vad han ska göra när polisen inte kommer fortare. Det kändes väldigt hårt.

Niclas Pettersson säger att händelserna påverkar honom mycket.

– Man blir störd och trött av det. Fysiskt trött och det är väl det som de vill också, att man ska bli trött och tycka allting är keligt.

Efter en tidigare aktion var P4 Halland i kontakt med en aktivist som då sa att anledningen till protesten då var att man anser att minkfarmare utsätter djuren för plågeri.

Men Niclas Pettersson säger att hans minkar inte far illa.

– Det tycker jag inte, de har ett bra liv så länge de är hos mig. Det är mer stressande för mig än för minkarna det som de håller på med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista