Sofie Palm
Karatefightern Sofie Palm kammade hem ett EM-silver. Foto: Stina Johansson/Sveriges Radio

EM-silver till karatefightern Sofie Palm från Halmstad

2:36 min

Det blev ett silver i EM i shotokankarate i Portugal för det svenska laget med Sofie Palm från Halmstad. För några månader sedan tog hon ett junior-guld i VM och på söndagen blev det ett lagsilver i seniorklassen.

Det svenska laget bestående av Sofie, hennes storasyster Emelie Palm och Beatrice Lindkvist från Piteå tog sig till lagfinalen och där blev det engelska laget för tufft. Det blev en silvermedalj för det svenska laget på European shotokan karate championships, Eska. 

Vi trodde inte att det skulle gå så bra som det gick, så vi är jättenöjda. 

Sofie berättar att hon och hennes storasyster även kom på delad femteplats i den individuella grenen kumite. 

– Jag är nöjd med mina prestationer, men man vill ju högst upp på pallen. Man vill ju vinna, säger Sofie Palm.

Sofie bröt ett finger när hon för ett tag sedan tog guld i junior-VM, men efter EM är hon och hela det svenska laget utan skador.

– Självklart att vi är lite skrapade, men våra motståndare ser värre ut, säger hon. 

Halmstadklubben Zendokai hade i helgen inte bara framgångar med Sofie och Emelie Palms placeringar. Utan Halmstadfightern Marion Hermansson som ingick i det svenska seniorlaget i grenen Kata kammade även hem ett EM-brons.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".