Bensinstationen i Oskarström där bråket mellan bilisterna utspelades. Foto: Privat.
Bensinstationen i Oskarström där bråket mellan bilisterna utspelades. Foto: Privat.

Man misstänkt för mordförsök efter bråk

1:31 min

Under måndagsmorgonen började två manliga bilister slåss i Oskarström. I samband med slagsmålet blev den ena mannen knivhuggen.

Det var under måndagsförmiddagen som polisen fick in observationer om att två manliga bilister jagade varandra i varsin bil i Oskarström. 

– Det slutar med att den ena bilisten prejar in den andra i ett vägräcke. Sen rusar de ut på gatan och börjar slåss. En av männen har en kniv, och knivhugger den andra mannen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Den skadade mannen tog sig till en bensinmack och påkallade där hjälp. Han kördes till sjukhus, men var inte livshotande skadad.

Gärningsmannen angav sig själv vid polisstationen i Halmstad. Han har delgivits misstanke om mordförsök och anhölls sedan av åklagare.

Hur jobbar polisen med utredningen nu? 

– Så fort han på sjukhuset är färdigvårdad hoppas vi kunna hålla förhör med honom. Och sen kommer vi hålla förhör med den nu anhållne mannen, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen är de båda männen i 30-årsåldern och känner varandra sedan tidigare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista