Hon blir Sveroks nya ordförande

2:16 min

På Sveroks årsmöte i helgen valdes Anna Erlandsson som ny förbundsordförande. Nu vill hon kämpa för jämställdhet och mångfald inom spelhobbyn.

– Jag har suttit som ledamot i förbundsstyrelsen i tre år. På ett sätt var jag rätt nöjd med att vara ledamot, men sen för ett halvår sedan föddes tanken: Sverok har gett mig så mycket och jag vill ge ännu mer, berättar Anna Erlandsson.

Det var då som Anna Erlandsson, som i grunden är hallänning, började sikta på att bli förbundsordförande i Sverok, som är ett spelhobbyförbund. 

– Det är något jag verkligen kämpat för och engagerat mig i. Sverok kan komma att bli hela mitt liv på ett sätt som det inte varit tidigare. 

Vad innebär det att bli förbundsordförande för Sverok?

– Det är en heltidstjänst som arvoderad ordförande. Så det innebär att jag kommer lägga ner hela min arbetstid på det. 

2018 kommer bli fantastiskt! Det kommer bli ett år där vi kommer fortsätta kämpa för jämställdhet och mångfald i spelhobbyn. Vi kommer köra 220 procent! 

Många upplever att Sverok är ett spretigt förbund – vad säger du om det? 

– Sverok är ju ett spelhobbyförbund och vi samlar alla former av spel. Jag kan förstå att många tycker det är spretigt, eftersom vi omfamnar brädspel, kortspel, rollspel, e-sport och tv-spel och cosplay. Vi samlar spelglädje och en gemenskap vi faktiskt ser i spel, säger Anna Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista