polis
Foto: Bertil Ericson/TT

Mordförsök i Halmstad – man vårdas på intensiven

1:38 min

En man i 30-årsåldern blev under natten attackerad med något slags stickvapen i centrala Halmstad. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador och har inte kunnat prata med polisen än.

Polisen larmades till Brogatan i centrala Halmstad vid halv tre-tiden under natten till tisdagen efter att en man i 30-årsåldern skadats av ett stickvapen. Personen som larmade hade då hittat mannen skadad på marken.

Mannen fick föras till sjukhus, där han nu vårdas på intensiven för allvarliga invärtes skador. Han har än så länge inte kunnat prata med polisen.

– Vi kommer höra mannen så fort sjukvården säger att det är möjligt och försöka reda ut vad som egentligen har hänt, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.

Vittnen har sett två personer springa från platsen men ingen är gripen för händelsen som rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista