Två hallänningar i Melodifestivalen 2018

4:24 min

Nu har artisterna till Melodifestivalen 2018 släppts. Och det är två hallänningar med i startfältet, musikalartisten Emmi Christensson och Mello-veteranen Mariette.

– Det ska bli jätte, jättespännande! Jag har varit musikalartist i tio år, så detta är första gången jag ska vara mig själv, stå på mina egna ben med min egen låt, säger Emmi Christensson till P4 Halland.

Emmi Christensson har den senaste tiden spelat Christine i The Phantom of the Opera och har tidigare även spelat i andra musikaler, som Les Miserables och Sound of Music. 

Men nu är det andra tongångar för Emmi Christensson, som är en av artisterna som är klara för Melodifestivalen 2018. Emmi Christensson tävlar med låten Icaros.

– Den är lite filmisk. Tänk Titanic, fast den sjunker inte! Det är inte en långsam ballad, men det är balladkänsla på den, säger hon om sin låt.

Även Mello-veteranen och hallänningen Mariette tävlar i Melodifestivalen. Det blir tredje gången för Mariette, som bäst har hon kommit på en tredje plats.

– Det känns helt fantastiskt! Jag är inte färdig med Melodifestivalen, så känner jag säger Mariette till P4 Halland.

Hon tävlar med låten For you. 

– Jag känner mig lite lugnare denna gången. Man vet hur processerna går till nu och jag känner att jag kan slappna av. Så jag kommer kunna njuta ännu mer, för det är så roligt att vara med. Det är en upplevelse för livet, och jag får göra det för tredje gången! Jag känner mig lyckligt lottad, säger Mariette.

Mariette och Emmi Christensson tävlar i samma deltävling, i Örnsköldsvik den 24 februari.

Andra som tävlar i Melodifestivalen är bland andra Kalle Moraeus, Jonas Gardell, Edward Blom och Samir & Viktor.

Här kan du läsa mer om vilka som tävlar.

Längst ner i artikeln kan du lyssna på en intervju med Mariette.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista